SuunnitelmaVaelluksen tarkoitus: Toteutan pitkäaikaisen haaveeni ja vaellan koko kesän, noin 2,5 kuukautta, Suomen Lapin ja Norjan Finnmarkin syrjäisimmissä erämaissa. Samalla retki toimii harjoituksena tulevaisuudessa odottavia pitempiä ja vaativampia retkiä varten. Tärkeimmät asiat harjoituksen kannalta ovat fyysinen ja psyykkinen jaksaminen pitkällä retkellä sekä pitkien etappien asettamat haasteet ruokahuollolle. Päätarkoitus retkellä on kuitenkin ennen kaikkea nauttia eräseikkailusta!

Reittisuunnitelma

Reitti ja aikataulu: Retken karkea reittisuunnitelma, joitakin kommentteja eri etapeista ja karkea aikataulutus löytyvät  tästä linkistä. Aikaa kuluu noin 11 viikkoa ja kilometrejä kertynee kaikkiaan n. 900-1000km.  Tarkempia ajatuksia reitin suunnittelusta löytyy kirjoituksesta ”Haaveesta suunnitelmaksi”

Huolto: Reitin varrella on neljä kylää, jotka toimivat vaelluksen huoltopisteinä. Nämä kylät ovat Njurkulahti, Näkkälä, Karasjoki ja Tana bru. Lähetän edeltä käsin jokaiseen kylään laatikon, jossa on riittävästi eväitä ja muuta kulutustavaraa seuraavalle etapille. Tämän lisäksi perustan ruokahuoltoani kalastukseen, erityisesti viimeisellä kolmen viikon etapilla. 

Etappien retkikunnat: Ensimmäisellä etapille saan kaverin mukaani. Lisäksi viimeisen etapin toiselle viikolle saan myös retkiseuraa. Muun osa matkasta, noin kaksi kuukautta, vaellan itsekseni. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti